Straatnaam 12
1234 AB Amsterdam
Nederland

0123 456 789
06 123 456 78
info@domeinnaam.nl

Uitreiking en Nominaties

Nominaties

We nodigen een ieder van harte uit nominaties voorzien van een motivatie uit te brengen. De organisatie zal voor tijdige communicatie hierover zorgen. Nominaties dienen uiterlijk in november voorafgaand aan de prijsuitreiking uitgebracht te worden. De jury kan GEEN nominaties uitbrengen.

Uitreiking

Mariette Constance Hehakaya ( 1963) ontvangt de ‘Antje van Dijk Cultuurprijs’, omdat zij blijk heeft gegeven om met ondernemersschap en ondernemersgedrag haar talenten in te zetten om kinderen en ook volwassenen de kracht van muziek te leren en te laten ervaren.

Mariette Hehakaya speelde haar eerst pianoconcert op 12-jarige leeftijd, waarna zij op de leeftijd van 15 jaar naar het conservatorium is gegaan. Zij ontwikkelde zich tot een begaafd pianist en componist.

Door de eigen ervaring van fysieke en cognitieve beperkingen was zij zelf in staatdoor muziek barrières te doorbreken en geestelijke en fysieke pijn naar de achtergrond te laten verdwijnen.

Als pianist, docent-pedagoog en pianocoach ontwikkelde zij haar met5hode van muziek maken; haar pianospelen composities openen een wereld waar woorden niet altijd kunnen komen. Met klanken en frequenties in de melodieën helpt zij mensen om in harmonie te zijn met zichzelf, maar ook in hun omgeving.